Van Mourik Vloeren - ambachtelijke houten vloeren

Eiken vloeren

Van Mourik Vloeren is gespecialiseerd in traditionele eiken vloeren en we leveren en leggen deze vloeren vooral in de regio Apeldoorn, Deventer en Zutphen. Tapis parket is een legvorm die vooral in Nederland veel gelegd wordt. De houtsoorten worden gelijmd en van bovenaf gespijkerd op een tussenvloer. Meestal gebruiken we hiervoor een 12 mm spaanplaat vloer maar in sommige gevallen is het noodzakelijk om te kiezen voor een 8 mm mozaïekparket tussenvloer (bijvoorbeeld bij vloerverwarming).

Eiken vloeren afwerking

Het oppervlak schuren we ter plaatse, waarna we de afwerking van de vloer aanbrengen, dit kan een lak, olie of hardwaxolie zijn. Elke afwerking heeft een eigen uitstraling, hierdoor is het vaak de persoonlijke voorkeur waar u voor kiest. Tapis parket is te leggen in alle mogelijke motieven en patronen, zoals een visgraat, blokpatroon, Hongaarse of Weense punt. Tussen de foto’s ziet u de verschillende mogelijkheden. Een tapisvloer kan zeker 6x geschuurd worden, de levensduur van zo’n vloer is dan ook een mensenleven lang.

Kijk op www.lieverdink.nl voor meer informatie.

Eiken Hogeslag visgraat woonkamer

Parketnavigator

Met de interactieve virtual showroom van Lieverdink is het mogelijk om te zien hoe een combinatie van houten vloeren met meuren en meubilair in diverse kleuren een ruimte kan transformeren. Kom naar onze winkel voor meer informatie of kijk op de site van Lieverdink voor deze ‘parketnavigator’.