Ons Ambacht

Van Mourik vloeren levert en legt niet zomaar een vloer, maar wij werken echt volgens een oud ambacht. De houten vloeren die wij bij onze klanten leggen, worden met de groots mogelijke aandacht gelegd.

handwerk

Het ambacht van traditionele houten vloeren leggen, leerde Michiel van Mourik bij Theo van Epen in ’t Gooi. Een vakman die de traditie van het leggen van een houten vloer met de hand nooit heeft doorbroken. Dit nam Michiel als 15-jarig jochie ter harte en hij maakte zich dit bijzondere vak eigen. Nog steeds legt Michiel van Mourik al zijn vloeren met de hand, bij het leggen van een visgraatvloer komt er zelfs geen zaagmachine aan te pas.

Gewapend met duimstok, centimeter en een rolletje touw gaat hij aan de slag om de lijnen uit te zetten. Na een goede voorbereiding begint het leggen. Ieder houten plankje wordt met de hand pas gemaakt en aangebracht met hamer en spijker. Het eindresultaat is fenomenaal.

Een traditionele houten vloer, bijvoorbeeld gelegd in visgraat verband, hoeft niet persé in een traditioneel huis te liggen. Ook in een moderner nieuwbouw huis kan deze vloer een prachtige uitstraling geven. De afwerking doet hierin veel. Kiezen voor een donkere laklaag geeft een traditionele uitstraling, een lichte olie doet weer iets heel anders met de vloer. Ook hierin adviseren Debbie en Michiel van Van Mourik Vloeren u graag!